Taštičky s listovým špenátem

60 min.
Německo
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
26 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme těsto. Mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme vejce, přidáme lžičku soli a cca 5 lžic vody, rozmícháme vidličkou. Postupně přihrnujeme mouku a vypracujeme vláčné těsto.
  • 2
    Omyjeme a očistíme špenát, krátce ho spaříme vroucí vodou, necháme okapat, vymačkáme a nasekáme najemno. Česnek omyjeme a rovněž nasekáme. Oloupeme cibuli a spolu se slaninou nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme k masu, vmícháme špenát, česnek, vejce, strouhanku, ochutíme solí, pepřem, muškátem a důkladně promícháme.
  • 3
    Těsto rozdělíme na 8 kousků a rozválíme na pomoučeném vále na pláty. Můžeme také použít strojek na nudle. Na polovinu plátů dáme v rozestupu 3 cm vždy lžíci náplně, okraje potřeme vodou. Zakryjeme zbylým těstem a v mezerách mezi náplní stiskneme. Rádýlkem vykrojíme čtverečky. Vkládáme do osolené vroucí vody a povaříme na mírném ohni 10-12 minut.
  • 4
    Oloupeme cibuli a nasekáme na tenké plátky. Na směsi oleje a másla osmahneme dohněda. Podlijeme trochou vody z taštiček a osolíme. Taštičky vyjmeme z hrnce a necháme okapat.
  • 5
    Rozdělíme je na talíře, přelijeme podušenou cibulí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.