Taštičky s listovým špenátem
60 min.
Ingredience
- Dušená cibule
- 2kusyCibule
- 1gramMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- Náplň
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 1hrstČesnek medvědí
- 2kusyCibule
- 40gramůSlanina vepřová
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůMaso mleté - mix
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- Nudlové těsto
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
26 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme těsto. Mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme vejce, přidáme lžičku soli a cca 5 lžic vody, rozmícháme vidličkou. Postupně přihrnujeme mouku a vypracujeme vláčné těsto.
- 2Omyjeme a očistíme špenát, krátce ho spaříme vroucí vodou, necháme okapat, vymačkáme a nasekáme najemno. Česnek omyjeme a rovněž nasekáme. Oloupeme cibuli a spolu se slaninou nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme k masu, vmícháme špenát, česnek, vejce, strouhanku, ochutíme solí, pepřem, muškátem a důkladně promícháme.
- 3Těsto rozdělíme na 8 kousků a rozválíme na pomoučeném vále na pláty. Můžeme také použít strojek na nudle. Na polovinu plátů dáme v rozestupu 3 cm vždy lžíci náplně, okraje potřeme vodou. Zakryjeme zbylým těstem a v mezerách mezi náplní stiskneme. Rádýlkem vykrojíme čtverečky. Vkládáme do osolené vroucí vody a povaříme na mírném ohni 10-12 minut.
- 4Oloupeme cibuli a nasekáme na tenké plátky. Na směsi oleje a másla osmahneme dohněda. Podlijeme trochou vody z taštiček a osolíme. Taštičky vyjmeme z hrnce a necháme okapat.
- 5Rozdělíme je na talíře, přelijeme podušenou cibulí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.