Tatar ze žlutého tuňáka s concasé tomaty a frisse salátkem
35 min.
Ingredience
- 300gramůTuňák obecný
- 50gramůOlivy zelené
- 50gramůOlivy černé
- 0,5decilitrOlej olivový extra panenský
- 1kusŠalotka
- 1kusRajčata
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
- 1hrstSalát kadeřavý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
582 mg
Postup přípravy
- 1Filet z čerstvého tuňáka očistíme, pokrájíme na plátky a poté na malé kostičky. Obojí olivy, cibuli a pažitku nakrájíme také na kostičky. Rajče spaříme vroucí vodou, zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nadrobno nasekáme. Vše vložíme do misky a promícháme. Ochutíme solí, pepřem, zakápneme šťávou z citronu a olejem.
- 2Směs necháme vychladit, poté vytvarujeme do podoby tatarského bifteku, rozdělíme na talíře, doplníme frisse salátkem, čerstvými bylinkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.