Tatarský biftek s mangem
20 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 100gramůCibule
- 80gramůVaječný žloutek slepičí
- 200gramůMango
- 50gramůHořčice
- 20gramůČesnek
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 13gramůKoriandr čerstvý
- 10gramůWorcester (worcesterská omáčka)
- 15gramůLimetková šťáva
- 10gramůSůl
- Omáčka z manga a chilli Ambiente [46919]
- 5gramůChilli koření mleté
- 500gramůKečup
- 10gramůKoriandr mletý
- 300gramůMarmeláda mangová
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůPepř cayenský
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůProvensálské koření
- 200gramůPyré mangové
- 10gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
7 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si kořenící směs smícháním omáčky z manga a chilli, dijonské hořčice, česneku utřeného se solí, mleté papriky, nasekaného čerstvého koriandru, omáčky worchestershire a limetové šťávy v misce, ve které budeme tatarák připravovat. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, vaječné žloutky a jemně nasekané mango.
- 2Hovězí zadní – ořech vyndáme z lednice, rozkrájíme na menší kusy, které se vejdou do mlýnku, a ve vychlazeném mlýnku dvakrát na hrubší stupeň umeleme. Podruhé meleme přímo do misky s kořenící směsí.
- 3Důkladně ale velmi rychle promícháme s ostatními ingrediencemi. Mícháme pouze jednou – čím méně, tím lépe.
- 4Omáčka z manga a chilli Ambiente [46919]:
- 5Omytou a osušenou petrželovou nať nasekáme na kousky.
- 6Mangové pyré a mangovou marmeládu dáme do mixeru a dojemna rozmixujeme na konzistenci hořčice. Přidáme sladký kečup Heinz, provensálské koření, sladkou papriku, drcený koriandr, připravenou petrželovou nať, chilli koření, cayenský pepř, osolíme a dále mixujeme, dokud omáčka není hladká.
- 7Je vhodné připravit si omáčku nejméně dvě hodiny předem, aby se chutě a vůně jednotlivých ingrediencí dobře spojily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.