Tatarský biftek s mangem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
7 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si kořenící směs smícháním omáčky z manga a chilli, dijonské hořčice, česneku utřeného se solí, mleté papriky, nasekaného čerstvého koriandru, omáčky worchestershire a limetové šťávy v misce, ve které budeme tatarák připravovat. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, vaječné žloutky a jemně nasekané mango.
  • 2
    Hovězí zadní – ořech vyndáme z lednice, rozkrájíme na menší kusy, které se vejdou do mlýnku, a ve vychlazeném mlýnku dvakrát na hrubší stupeň umeleme. Podruhé meleme přímo do misky s kořenící směsí.
  • 3
    Důkladně ale velmi rychle promícháme s ostatními ingrediencemi. Mícháme pouze jednou – čím méně, tím lépe.
  • 4
    Omáčka z manga a chilli Ambiente [46919]:
  • 5
    Omytou a osušenou petrželovou nať nasekáme na kousky.
  • 6
    Mangové pyré a mangovou marmeládu dáme do mixeru a dojemna rozmixujeme na konzistenci hořčice. Přidáme sladký kečup Heinz, provensálské koření, sladkou papriku, drcený koriandr, připravenou petrželovou nať, chilli koření, cayenský pepř, osolíme a dále mixujeme, dokud omáčka není hladká.
  • 7
    Je vhodné připravit si omáčku nejméně dvě hodiny předem, aby se chutě a vůně jednotlivých ingrediencí dobře spojily.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.