Telecí bujon s ovesnými vločkami

135 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
20 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem připravíme pepřové máslo: do 40 g změklého másla přimícháme 1/2 lžičky hrubě pomletého bílého pepře, 8-10 kuliček nakládaného zeleného pepře, 2 špetky soli a vše dobře vymícháme. Máslo dáme do lednice.
  • 2
    Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 3
    Druhý den v hrnci rozehřejeme pepřové máslo a osmažíme na něm dozlatova 100 g ovesných vloček. Vločky zalijeme 1 litrem telecího bujonu a pomalu je vaříme je 5 -10 minut. Pak přimícháme 1 rozšlehané vajíčko, petrželovou nať a podáváme.
  • 4
    Telecí masový bujon [27974]:
  • 5
    Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.
  • 6
    Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.
  • 7
    Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.
  • 8
    Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.
  • 9
    Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.