Telecí bujon s ovesnými vločkami
135 min.
Ingredience
- pepřové máslo
- 1gramMáslo čerstvé
- 1,5špetkySůl
- 2lžícePetržel - nať
- 100gramůOvesné vločky
- 1kusVejce slepičí
- 10kusůNakládaný zelený pepř
- 0,5lžičkaPepř bílý
- Telecí masový bujon
- 1kusBobkový list
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 150gramůKedlubna
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyNové koření celé
- 500gramůTelecí kosti
- 1lžíceOlej olivový jedlý
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2kusyPetržel kořen
- 2lžícePetržel - nať
- 1,5lžičkySůl
- 600gramůTelecí maso přední
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceCeler - nať
- 2kusyMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
20 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Den předem připravíme pepřové máslo: do 40 g změklého másla přimícháme 1/2 lžičky hrubě pomletého bílého pepře, 8-10 kuliček nakládaného zeleného pepře, 2 špetky soli a vše dobře vymícháme. Máslo dáme do lednice.
- 2Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- 3Druhý den v hrnci rozehřejeme pepřové máslo a osmažíme na něm dozlatova 100 g ovesných vloček. Vločky zalijeme 1 litrem telecího bujonu a pomalu je vaříme je 5 -10 minut. Pak přimícháme 1 rozšlehané vajíčko, petrželovou nať a podáváme.
- 4Telecí masový bujon [27974]:
- 5Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.
- 6Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.
- 7Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.
- 8Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.
- 9Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.