Telecí bujon se sýrem

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
25 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý tymián a petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Sýr Goudu nastrouháme nahrubo a odložíme do misky. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    V hrnci rozpustíme 3 lžíce česnekového másla a cibuli zpěníme, přimícháme k ní 40 g polohrubé mouky a osmažíme ji s cibulí dozlatova. Pak přilijeme 1 litr čistého telecího bujonu. Když polévka přijde k varu, odstavíme ji z plotny, zamícháme do ní nastrouhaný sýr, 2 cl hruškovice, pokrájené bylinky, dochutíme špetkou nového koření a hned podáváme.
  • 3
    Telecí masový bujon [27974]:
  • 4
    Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.
  • 5
    Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.
  • 6
    Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.
  • 7
    Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.
  • 8
    Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.