Telecí consommé s chilli
120 min.
Ingredience
- Telecí masový bujon
- 1kusBobkový list
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 150gramůKedlubna
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyNové koření celé
- 1lžíceOlej olivový jedlý
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2kusyPetržel kořen
- 2lžícePetržel - nať
- 1,5lžičkySůl
- 600gramůTelecí maso přední
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceCeler - nať
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyČesnek
- 500gramůTelecí kosti
- 2,5decilitryŠťáva karotková
- 1lžíceChilli omáčka
- 8kusůRajčata Cherry
- 1lžíceŘeřicha
- 2lžíceMandle plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
20 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 18 dl telecího čistého bujonu bez tuku necháme vychladit. Mrkvovou šťávu smícháme s chilli omáčkou a zamícháme ji do bujonu.
- 2Cherry rajčata omyjeme, překrojíme napůl a dáme je do vychlazeného bujonu. Řeřichu opláchneme, necháme odkapat a drobně ji pokrájíme.
- 3V pánvi opražíme dozlatova nasucho mandlové lupínky.
- 4Do každé misky položíme lžíci mandlových lupínků, zalijeme vychlazeným bujonem, posypeme řeřichou a podáváme.
- 5Telecí masový bujon [27974]:
- 6Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.
- 7Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.
- 8Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.
- 9Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.
- 10Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.