Telecí consommé s chilli

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
20 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    8 dl telecího čistého bujonu bez tuku necháme vychladit. Mrkvovou šťávu smícháme s chilli omáčkou a zamícháme ji do bujonu.
  • 2
    Cherry rajčata omyjeme, překrojíme napůl a dáme je do vychlazeného bujonu. Řeřichu opláchneme, necháme odkapat a drobně ji pokrájíme.
  • 3
    V pánvi opražíme dozlatova nasucho mandlové lupínky.
  • 4
    Do každé misky položíme lžíci mandlových lupínků, zalijeme vychlazeným bujonem, posypeme řeřichou a podáváme.
  • 5
    Telecí masový bujon [27974]:
  • 6
    Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.
  • 7
    Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.
  • 8
    Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.
  • 9
    Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.
  • 10
    Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.