Telecí džuveč s rýží
90 min.
Ingredience
- 0,8litrVoda pitná
- 1kilogramTelecí plec
- 300gramůRýže loupaná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
29 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, krátce restujeme z obou stran na rozpáleném másle (přibližně 4 minuty), přilijeme 5 dl vody a za občasného promíchání dusíme, až bude maso měkké.
- 2Řádně promytou rýži přidáme k masu, zalijeme 3 dl vody, opepříme, promícháme a dáme péct, dokud rýže nezměkne.
- 3Džuveč servírujeme posypaný zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.