Telecí filé Cova
60 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůPšeničná krupice
- 1lžíceSůl
- 1litrVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůStrouhanka
- 50gramůMandle
- 200gramůHrášek
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 600gramůTelecí kýta
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 50gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
39 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme bramborové mandlové krokety: oloupané brambory uvaříme a ještě za horka nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme krupici, lžičku soli, vejce a mouku. Oloupané mandle posekáme nadrobno a smícháme se strouhankou.
- 2Z těsta vytvarujeme válečky, obalíme je ve vajíčku a strouhance s mandlemi, následně osmažíme na oleji.
- 3Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli, lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.
- 4Telecí kýtu rozkrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji ji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na 80 g másla. Na talíře klademe na dušený hrášek a obložíme smaženými bramborovými kroketami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.