Telecí filé Cova

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
39 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme bramborové mandlové krokety: oloupané brambory uvaříme a ještě za horka nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme krupici, lžičku soli, vejce a mouku. Oloupané mandle posekáme nadrobno a smícháme se strouhankou.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme válečky, obalíme je ve vajíčku a strouhance s mandlemi, následně osmažíme na oleji.
  • 3
    Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli, lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.
  • 4
    Telecí kýtu rozkrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji ji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na 80 g másla. Na talíře klademe na dušený hrášek a obložíme smaženými bramborovými kroketami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.