Telecí filé Dubeley
70 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 600gramůTelecí kýta
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceSůl
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 180gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
42 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory rozkrájíme na menší kostky, zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu a ihned scedíme. V hluboké pánvi nebo na malém pekáčku rozpálíme 60 g másla, přidáme brambory, promícháme a v předehřáté troubě opečeme do růžova.
- 2Žampiony pokrájíme na plátky vložíme na 40 g rozehřátého másla, přidáme špetku soli i pepře a opečeme.
- 3Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, osolíme, opeříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na 80 g másla. Klademe na pečené brambory, na maso navrstvíme opečené žampiony a vše posypeme sekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.