Telecí galantina

165 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
23 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
884 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a přeseknuté telecí nožičky dáme do hrnce s vodou, přidáme kořenovou zeleninu, sůl a cibuli, vaříme na mírném ohni.
  • 2
    Mleté telecí a vepřové maso smícháme v míse s prolisovaným česnekem, vejci, pokrájenou slaninou a kořením. Důkladně promícháme a vyklopíme na rozloženou utěrku pomazanou rozměklým máslem. Rozetřeme do přibližného obdélníku a na jeden delší okraj narovnáme proužky šunky, pomocí utěrky svineme hmotu do válce. Pevně svážeme oba konce a ovážeme i celou roládu každých 5 cm. Vložíme do hrnce s vývarem a vaříme na mírném ohni hodinu a půl. Necháme vychladnout ve vývaru, aby se natáhla chuť zeleniny. Vychladlou roládu vybalíme z utěrky, nakrájíme na plátky, naservírujeme na tác a ozdobíme čerstvou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.