Telecí galantina
165 min.
Ingredience
- 2kusyTelecí nožičky
- 1kusCibule
- 60gramůPetržel kořen
- 60gramůCeler bulvový
- 100gramůSůl
- 8gramůPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 400gramůTelecí maso mleté
- 400gramůVepřové maso mleté
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůSlanina vepřová
- 2litryVoda pitná
- 200gramůŠunka dušená
- 60gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
23 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
884 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a přeseknuté telecí nožičky dáme do hrnce s vodou, přidáme kořenovou zeleninu, sůl a cibuli, vaříme na mírném ohni.
- 2Mleté telecí a vepřové maso smícháme v míse s prolisovaným česnekem, vejci, pokrájenou slaninou a kořením. Důkladně promícháme a vyklopíme na rozloženou utěrku pomazanou rozměklým máslem. Rozetřeme do přibližného obdélníku a na jeden delší okraj narovnáme proužky šunky, pomocí utěrky svineme hmotu do válce. Pevně svážeme oba konce a ovážeme i celou roládu každých 5 cm. Vložíme do hrnce s vývarem a vaříme na mírném ohni hodinu a půl. Necháme vychladnout ve vývaru, aby se natáhla chuť zeleniny. Vychladlou roládu vybalíme z utěrky, nakrájíme na plátky, naservírujeme na tác a ozdobíme čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.