Telecí guláš zapečený
110 min.
Ingredience
- 2kilogramyTelecí hruď
- 3litryVoda pitná
- 3kusyCibule
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůHusí sádlo
- 2kusyPaprika zelená
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 100gramůPórek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
920 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
66 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, nakrájíme na kousky. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme maso, posypeme je solí, opečeme tak, aby se zatáhlo a trochu zhnědlo. Potom posypeme moukou, zapražíme, přidáme mletou papriku a za občasného míchání přidáváme na tenké plátky nakrájenou zelenou papriku, na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Vše zalijeme studenou vodou. Hrnec přiklopíme poklicí a maso na mírném ohni dusíme přibližně 60 minut. Těsně před dovařením do guláše přimícháme nasekanou petrželovou nať.
- 2Bramborové placky naskládáme na dno zapékací mísy, polijeme je gulášem, na guláš naskládáme zase bramborové placky. Zapékací mísu s jídlem vložíme do horké trouby a necháme zapéct 20 minut.
- 3Zapečený guláš rozdělíme podle porcí, které pokládáme na talíře, každou porci ozdobíme nasekaným pórkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.