Telecí guláš zapečený

110 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
920 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
66 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso umyjeme, nakrájíme na kousky. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme maso, posypeme je solí, opečeme tak, aby se zatáhlo a trochu zhnědlo. Potom posypeme moukou, zapražíme, přidáme mletou papriku a za občasného míchání přidáváme na tenké plátky nakrájenou zelenou papriku, na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Vše zalijeme studenou vodou. Hrnec přiklopíme poklicí a maso na mírném ohni dusíme přibližně 60 minut. Těsně před dovařením do guláše přimícháme nasekanou petrželovou nať.
  • 2
    Bramborové placky naskládáme na dno zapékací mísy, polijeme je gulášem, na guláš naskládáme zase bramborové placky. Zapékací mísu s jídlem vložíme do horké trouby a necháme zapéct 20 minut.
  • 3
    Zapečený guláš rozdělíme podle porcí, které pokládáme na talíře, každou porci ozdobíme nasekaným pórkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.