Telecí hašé se žampiony
55 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůTelecí plec
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
839 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso jemně umeleme. Na dvou lžících másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme na ni umleté maso, zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody a zvolna vaříme.
- 2K uvařenému masu přidáme plátky žampionů, sůl, pepř, nasekanou petrželku a špetku muškátu. Necháme prochladnout. Nakonec přilijeme mléko s rozšlehanými vejci a vše dobře promícháme.
- 3Směs dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a zapečeme v horké troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.