Telecí hlava po francouzsku
190 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4litryVoda pitná
- 2decilitryOcet kvasný lihový
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 40gramůSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyHřebíček
- 60gramůMrkev kořen
- 0,5kusTelecí hlava
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
432 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a spařenou telecí hlavu ponoříme do studené vody na 6-10 hodin. Vodu často vyměňujeme.
- 2Potom hlavu vykostíme, srolujeme, svážeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme do varu a vaříme asi 10 minut, odstavíme a necháme v horké vodě 30 minut.
- 3Přilijeme ocet, přidáme cibuli se zapíchanými hřebíčky, mrkev nakrájenou na kolečka, svazek bylinek, sůl, mouku rozkvedlanou ve vodě a vše vaříme 2 hodiny.
- 4Podáváme s různými omáčkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.