Telecí hlava smažená
30 min.
Ingredience
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 100gramůZelenina kořenová
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 5kusůPepř černý celý
- 4lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2litryVoda pitná
- 100mililitrůOlej stolní
- 0,5kusCibule
- 0,5kusTelecí hlava
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
36 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou telecí hlavu uvaříme doměkka spolu s octem, zeleninou a kořením a potom ji vložíme na chvíli do studené vody.
- 2Maso z hlavy obereme, necháme okapat a nakrájíme na stejné kousky. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce, vejci a ve strouhance. Porce smažíme v horkém oleji dozlatova.
- 3Podáváme s bramborovým nebo hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.