Telecí hrudí plněné žampionovou směsí
140 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusTelecí hruď
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůAnglická slanina
- 350gramůMaso mleté - mix
- 1lžícePetržel - nať
- 100mililitrůVývar z hovězích kostí
- 150mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusŽemle tuková
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
46 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí hrudí omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř vetřeme sůl a pepř. Namočíme housku na 10 minut. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na kostičky.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo a cibuli, česnek, slaninu a žampiony podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme petrželku. Přidáme mleté maso. Směsí naplníme kapsu v telecím hrudí a zašijeme kuchyňskou nití.
- 3Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. V pekáči rozpálíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Zalijeme masovým vývarem, dáme péct do trouby na 105 minut. Potom maso vyjmeme z pekáče. Vypečenou šťávu smícháme s bílým vínem a zjemníme smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.