Telecí játra na šalvěji a bílém víně
40 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 700gramůJátra telecí
- 150mililitrůVíno bílé
- 3lžíceŠalvěj čerstvá
- 3lžícePažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceLimetková šťáva
- 115gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme polovinu másla a osmažíme na něm cibulku. Osmaženou cibuli odložíme stranou. Do pánve dáme zbytek másla, přidáme telecí játra a 5 minut je restujeme ze všech stran. Játra přemístíme na misku, zakápneme limetkovou šťávou a udržujeme v teple.
- 2Do šťávy z jater přidáme 100 ml vína a asi 5 minut povaříme. Poté přidáme šalvěj a najemno nakrájenou cibuli a vaříme dalších 5 minut. Přidáme osmažená játra a vše ještě 4 minuty restujeme. Dolijeme zbytek vína, přidáme pažitku a vše důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.