Telecí játra na šalvěji a bílém víně

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpálíme polovinu másla a osmažíme na něm cibulku. Osmaženou cibuli odložíme stranou. Do pánve dáme zbytek másla, přidáme telecí játra a 5 minut je restujeme ze všech stran. Játra přemístíme na misku, zakápneme limetkovou šťávou a udržujeme v teple.
  • 2
    Do šťávy z jater přidáme 100 ml vína a asi 5 minut povaříme. Poté přidáme šalvěj a najemno nakrájenou cibuli a vaříme dalších 5 minut. Přidáme osmažená játra a vše ještě 4 minuty restujeme. Dolijeme zbytek vína, přidáme pažitku a vše důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.