Telecí játra na víně
35 min.
Ingredience
- 600gramůJátra telecí
- 250gramůCibule
- 200mililitrůVíno červené
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůRýže dušená
- 30gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
15 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Telecí játra očistíme, nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, šalvěj posekáme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmažíme z obou stran dozlatova. Játra vyjmeme a nakrájíme na nudličky. Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli a orestujeme. Přidáme šalvěj, podlijeme vínem a krátce podusíme. Přidáme játra, osolíme, prohřejeme a odstavíme.
- 3Játra i s omáčkou upravíme na talíře a podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.