Telecí játra po florentsku
45 min.
Ingredience
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 400gramůJátra telecí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej stolní
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 200mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
205 mg
Cukr
29 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá játra nakrájíme na tenké plátky a lehce je posypeme moukou.
- 2Do pánve dáme olej, utřený česnek a šalvěj. Vložíme játra, zprudka je opečeme, osolíme, opepříme a zalijeme rajčatovým protlakem zředěným trochou oleje. Na mírném ohni játra ještě krátce pod pokličkou podusíme.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.