Telecí játra s cibulí a balsamikovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 4kusyTymián čerstvý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 650gramůJátra telecí
- 75mililitrůVíno bílé
- 3lžíceBalsamico ocet
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 75mililitrůVývar telecí
- 0,5hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
20 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupané cibule rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Tymián opláchneme a lístky otrháme.
- 2V pánvi rozpálíme máslo a olej a cibuli s tymiánem na prudkém ohni restujeme cca 2 min. Často mícháme. Mezitím nakrájíme játra na proužky cca 1–2 cm silné. Omytou petrželku najemno nasekáme. K cibuli přidáme maso, petrželku a smažíme za stálého míchání cca 5–6 min. Zalijeme vínem, vývarem a octem. Necháme projít varem, ochutíme solí a pepřem.
- 3Směs rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.