Telecí knedlíčky - zavářka do polévky
25 min.
Ingredience
- 250gramůTelecí plec
- 250gramůVepřová plec
- 2lžíceCibule
- 1stroužekČesnek
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžičkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 50gramůStrouhanka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
318 mg
Cukr
520 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso a vepřovou plec omyjeme, nakrájíme na menší kousky a jemně pomeleme na masovém strojku. Očištěnou cibuli nastrouháme a stroužek česneku prolisujeme.
- 2Mleté maso v míse smícháme s čerstvou strouhankou, cibulí, česnekem, smetanou, solí a čerstvě pomletým pepřem. Lžičkou vykrojíme malé hromádky ze kterých utvoříme malé kulaté knedlíčky. Knedlíčky použijeme jako zavářku do polévky. Vaříme je pouze 3-5 minut, podle velikosti, ve vodě osolené mořskou solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.