Telecí koleno nakyselo
160 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 125mililitrůOcet kvasný lihový
- 5kusůNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 3kusyBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 300gramůZelenina kořenová
- 1kusTelecí koleno
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vodu se solí, octem a kořením přivedeme k varu, chvíli povaříme. Do vývaru vložíme očištěné telecí koleno, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme, až maso půjde oddělit od kostí (nejméně 2 hodiny).
- 2Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kroužky, přibližně 20 minut před koncem vaření přidáme do vývaru k masu.
- 3Měkké maso vyjmeme, oddělíme od kostí, naporcujeme a přelijeme vývarem.
- 4Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem a hořčicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.