Telecí kotlety á la Nelson
50 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyŠalotka
- 3lžíceSýr Parmezán
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusEstragon
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceStrouhanka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
39 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
319 mg
Cukr
356 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném másle.
- 2Kotlety vyjmeme a do výpeku přidáme jemně nasekanou šalotku, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme smetanou. Vše povaříme 15 minut. Potom přidáme nasekanou petrželku, pepř, strouhanku a promícháme.
- 3Opečené kotlety vložíme do pekáčku, přelijeme prochladlou omáčkou, do které jsme vmíchali žloutky a zapečeme pod grilem dozlatova. Podáváme ozdobené estragonem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.