Telecí kotlety neapolské

65 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2283 kcal
Bílkoviny
188 g
Tuky
124 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpustíme v pánvi 60 g másla a osmahneme na něm po každé straně kotlety 5 minut. Poté dáme do mísy a udržujeme v teple.
  • 2
    V pánvi osmahneme pokrájenou cibuli a nakrájená jablka na plátky – zbavená jadřinců. Vyndáme z pánve, dáme na talíř a udržujeme teplé.
  • 3
    V pánvi rozpustíme zbývající máslo a osmahneme na něm pokrájené žampiony, celý pepř a estragon. Posypeme vše sezamovými semínky.
  • 4
    Přivedeme v hrnci osolenou vodu k varu, dáme do ní těstoviny a lžíci oleje a vaříme je 10 minut, poté scedíme a dáme do zapékací mísy.
  • 5
    Na další lžíci oleje osmahneme překrojená rajčata a bazalku cca 3 minuty. Na těstoviny nasypeme rozdrobený sýr mascarpone a polijeme zbývajícím olejem. Dáme na ně cibuli, jablka a kotlety a na kotlety dáme žampiony, pepř a šťávu z pánve. Vše obložíme rajčaty a bazalkou a zapékáme v předehřáté troubě 5 minut. Osolíme a opepříme. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.