Telecí kotlety neapolské
65 min.
Ingredience
- 4kusyTelecí kotlety
- 1kusCibule
- 2kusyJablka
- 175gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceEstragon
- 1lžíceSezam - semena
- 400gramůTěstoviny Stortelli
- 175gramůMascarpone
- 2kusyRajčata
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 8gramůPepř černý celý
- 1decilitrOlej olivový
- 200gramůMáslo čerstvé
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2283 kcal
Bílkoviny
188 g
Tuky
124 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rozpustíme v pánvi 60 g másla a osmahneme na něm po každé straně kotlety 5 minut. Poté dáme do mísy a udržujeme v teple.
- 2V pánvi osmahneme pokrájenou cibuli a nakrájená jablka na plátky – zbavená jadřinců. Vyndáme z pánve, dáme na talíř a udržujeme teplé.
- 3V pánvi rozpustíme zbývající máslo a osmahneme na něm pokrájené žampiony, celý pepř a estragon. Posypeme vše sezamovými semínky.
- 4Přivedeme v hrnci osolenou vodu k varu, dáme do ní těstoviny a lžíci oleje a vaříme je 10 minut, poté scedíme a dáme do zapékací mísy.
- 5Na další lžíci oleje osmahneme překrojená rajčata a bazalku cca 3 minuty. Na těstoviny nasypeme rozdrobený sýr mascarpone a polijeme zbývajícím olejem. Dáme na ně cibuli, jablka a kotlety a na kotlety dáme žampiony, pepř a šťávu z pánve. Vše obložíme rajčaty a bazalkou a zapékáme v předehřáté troubě 5 minut. Osolíme a opepříme. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.