Telecí kotlety s jogurtem
35 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 0,5decilitrJogurt bílý
- 750gramůTelecí kotlety
- 1kusPomeranče
- 3lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 6lžicOlej olivový
- 0,5lžičkaRozmarýn čerstvý
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kotlety z telecího masa osušíme utěrkou a osolíme.
- 2V míse si připravíme marinádu: Smícháme 4 lžíce oleje s rozetřeným česnekem a solí, rozmarýnem, bílým pepřem a šťávou z jednoho citronu.
- 3Do marinády vložíme kotlety a dáme do chladničky na 3 hodiny odpočinout.
- 4Potom si na pánvi rozpálíme zbylý olej a kotlety opékáme 5 minut z každé strany.
- 5Hotové kotlety posuneme na pánvi stranou a do výpeku přidáme jogurt, drobně nasekanou petrželovou nať, sůl, pepř podle chuti a promícháme.
- 6Telecí řízky servírujeme polité výpekem, na který poklademe kolečka pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.