Telecí kotlety s žampiony a těstovinami

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1925 kcal
Bílkoviny
179 g
Tuky
88 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Malé žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
  • 3
    Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je na plátky.
  • 4
    Telecí kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme a naklepeme.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme čtvrtinu másla a kotlety v něm pečeme 5 minut z každé strany. Pak je vyjmeme a dáme do tepla - napříkald do mírně vyhřáté trouby.
  • 6
    Do pánve dáme nakrájenou cibuli a jablka, osmažíme je dozlatova a pak dáme k masu.
  • 7
    Zbylé máslo necháme rozpustit v pánvi a opečeme v něm žampiony s kuličkami pepře. Pak je posypeme sezamovými semínky a pánev odstavíme.
  • 8
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní doměkka těstoviny. Uvařené slijeme, dáme do zapékací mísy a posypeme rozdrobeným sýrem. Ten pokapeme olejem, přidáme osmažená jablka s cibulí a maso se žampiony. Vše přelijeme máslovou šťávou z pánve, nahoru rozložíme nakrájená rajčata, opepříme a osolíme a dáme na 5 minut zapéct do trouby předehřáté na 150 stupňů.
  • 9
    Zapečené kotlety s těstovinami rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.