Telecí kotlety Valdostana
30 min.
Ingredience
- 2kusyTelecí kotlety
- 100gramůSýr Fontina
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceStrouhanka
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1478 kcal
Bílkoviny
180 g
Tuky
75 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
549 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí kotlety zbavíme tuku a odřízneme část kosti. V každé kotletě nakrojíme malou kapsu. Maso osolíme, opepříme a kapsy naplníme vždy plátkem sýru. Kotlety zlehka naklepeme hladkou stranou paličky.
- 2Připravené kotlety obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.
- 3Kotlety co nejpomaleji smažíme na pánvi s rozehřátým máslem. Když maso po jedné straně zezlátne, smažíme ještě asi 4 minuty z druhé strany.
- 4Kotlety na talířích rozkrojíme, maso má být lehce narůžovělé, šťavnaté a sýr rozpuštěný.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.