Telecí ledvina pečená s jablky
90 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí ledviny
- 50gramůAnglická slanina
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3kusyNové koření celé
- 2kusyJablka
- 2kusyHřebíček
- 2lžičkySůl
- 5gramůPepř černý celý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na nudličky, vložíme do pánve a rozehřejeme. Jakmile pustí tuk, přidáme maso a prudce opečeme. Osolíme, podlijeme vodou, přisypeme prolisovaný česnek, nahrubo nakrájená jablka, ochutíme pepřem, novým kořením a hřebíčkem. Podusíme 10 minut.
- 2Obsah pánve přendáme do pekáčku, maso potřeme máslem, trochu podlijeme a pečeme v troubě asi 45 minut. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
- 3Maso vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáčku necháme vysmahnout, zasypeme moukou, podlijeme vodu, vložíme zpět porce masa, přidáme ještě lžíci másla a dopékáme asi 20 minut.
- 4Podáváme velmi horké s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.