Telecí ledvinky na víně
70 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 20gramůPetržel - nať
- 150mililitrůVíno bílé
- 1gramPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůTelecí ledviny
- 1kusBobkový list
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kusMasox
- 120gramůCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí ledvinky zbavíme tuku, odblaníme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, bobkový list, zpěníme, posypeme moukou a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme vodou, přidáme masox, rajčatový protlak a vaříme, dokud omáčka neztratí moučnou příchuť. Okořeníme muškátem, solí, pepřem, přidáme petrželku a krátce podusíme dohusta.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme plátky ledvinek a smažíme 2 minuty. Ledvinky vyjmeme, do pánve nalijeme víno, omáčku z hrnce, promícháme, provaříme, přimícháme ledvinky, prohřejeme a odstavíme.
- 4Ledvinky s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.