Telecí ledvinky s hořčičnou omáčkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
199 mg
Cukr
201 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a osušíme ledvinky a osolíme je a opepříme. V hluboké pánvi si rozehřejeme polovinu másla a na něm orestujeme ledvinky ze všech stran, dokud na nich nevznikne tenká kůrka. Ztlumíme teplotu a ještě 10 minut dopékáme a během pečení stále mícháme a obracíme.
  • 2
    Oloupeme šalotky a nasekáme je nadrobno. V další pánvi rozehřejeme zbylé máslo a necháme na něm zesklovatět šalotky. Zalijeme vývarem a smetanou. Vaříme, než směs zhoustne.
  • 3
    Ledvinky přelijeme koňakem a flambujeme. Poté je vyndáme a zabalíme do alobalu. Z pánve slijeme přebytečný tuk, výpek zalijeme vínem a spolu s hořčicí přidáme ke smetanové omáčce. Provaříme. Vmícháme nasekaný rozmarýn, osolíme a opepříme.
  • 4
    Pokrájíme ledvinky a vložíme je do omáčky. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.