Telecí ledviny flabé
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5gramůHořčice
- 500gramůTelecí ledviny
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3decilitryMartell cognac
- 3decilitryVíno bílé
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyKari koření
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
42 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
811 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očistíme ledvinky, osolíme, opepříme a krátce osmahneme na rozpuštěném másle v hlubší pánvi. Ihned zalijeme koňakem, poté ledvinky vyjmeme a udržujeme teplé.
- 2V pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari, hořčici, důkladně promícháme a zalijeme vínem. Povaříme na mírném ohni asi 15 minut, přidáme šlehačku a povaříme ještě 2 minuty. Do hotové omáčky vrátíme ledvinky a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.