Telecí máslové kuličky
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 400gramůTelecí plec
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2kusyRajčata
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 1kusŽemle tuková
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
35 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté telecí maso umeleme dohromady se žemlí, navlhčenou mlékem. Přidáme jednu oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, rozšlehaná vejce, sůl, pepř, nasekanou petržel, máslo, podle potřeby strouhanku, vše dobře promícháme.
- 2Ze směsi tvarujeme kuličky, obalíme je ve strouhance a usmažíme v oleji na pánvi, potom je pokapeme citronovou šťávou.
- 3Kuličky napichujeme na jehly střídavě s kolečky oloupané cibule, omytými, nakrájenými rajčaty a očištěnými nakrájenými paprikami.
- 4Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.