Telecí maso s broskvemi a piniovými jádry

45 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé broskve oloupeme tak, že je ponoříme na 30 sekund do horké vody. Vložíme do studené vody a necháme vystydnout, sloupneme. Překrojíme napůl a rozdělíme, vyndáme pecky a broskve vložíme do hluboké nádoby se sherry nebo brandy. Zamícháme, aby byly broskve ponořené.
  • 2
    Telecí řízky nakrájené z kýty rozklepeme paličkou nebo zploštíme válečkem. Rozpálíme olej a maso z obou stran opečeme. Zalijeme vínem, přidáme skořici, bobkový list, sůl, pepř a zakryjeme. Vaříme na mírném plameni asi 15 minut, až je maso měkké.
  • 3
    Zatímco se maso vaří, rozpustíme v menší pánvi máslo a přidáme piniová jádra, za stálého míchání necháme zezlátnout. Vyjmeme a necháme okapat.
  • 4
    Když je maso hotové, vyndáme ho na talíř a uchováme teplé. Do výpeku přidáme solamyl smíchaný s vodou a přivedeme k varu, necháme zhoustnout.
  • 5
    Broskve vyjmeme z brandy a nakrájíme na plátky, přidáme i s brandy k omáčce a přivedeme k varu. Na prudkém plameni vaříme asi 1 minutu, můžeme přisladit. Broskve s omáčkou nalijeme na porce masa a posypeme opečenými jádry. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.