Telecí maso s broskvemi a piniovými jádry
45 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej rostlinný
- 4kusyBroskve
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 140mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kusBobkový list
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceSolamyl
- 2lžíceVoda pitná
- 1špetkaCukr krupice
- 4lžíceOříšky piniové
- 6lžicSherry brandy
- 600gramůTelecí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Zralé broskve oloupeme tak, že je ponoříme na 30 sekund do horké vody. Vložíme do studené vody a necháme vystydnout, sloupneme. Překrojíme napůl a rozdělíme, vyndáme pecky a broskve vložíme do hluboké nádoby se sherry nebo brandy. Zamícháme, aby byly broskve ponořené.
- 2Telecí řízky nakrájené z kýty rozklepeme paličkou nebo zploštíme válečkem. Rozpálíme olej a maso z obou stran opečeme. Zalijeme vínem, přidáme skořici, bobkový list, sůl, pepř a zakryjeme. Vaříme na mírném plameni asi 15 minut, až je maso měkké.
- 3Zatímco se maso vaří, rozpustíme v menší pánvi máslo a přidáme piniová jádra, za stálého míchání necháme zezlátnout. Vyjmeme a necháme okapat.
- 4Když je maso hotové, vyndáme ho na talíř a uchováme teplé. Do výpeku přidáme solamyl smíchaný s vodou a přivedeme k varu, necháme zhoustnout.
- 5Broskve vyjmeme z brandy a nakrájíme na plátky, přidáme i s brandy k omáčce a přivedeme k varu. Na prudkém plameni vaříme asi 1 minutu, můžeme přisladit. Broskve s omáčkou nalijeme na porce masa a posypeme opečenými jádry. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.