Telecí maso s rajčaty a kukuřicí

100 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté telecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Jeden stroužek česneku nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Opékáme na mírném ohni na rozehřátém oleji, průběžně obracíme.
  • 2
    Když je maso opečené ze všech stran, zaprášíme ho mletou paprikou a přisypeme nadrobno nasekanou cibuli a jedno na kostičky nakrájené rajče. Opékáme dalších 5 minut, poté přilijeme silný zeleninový vývar a dusíme na mírném ohni asi 45 minut.
  • 3
    Ostatní rajčata necháme na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, oloupeme je, nasekáme na kostičky a přidáme k masu.
  • 4
    Zbylé stroužky česneku prolisujeme, rozetřeme se solí, mletým římským kmínem a rozmělněnou sušenou chilli papričkou a přimícháme k telecímu masu s rajčaty. Dusíme 15 minut.
  • 5
    Sterilovanou kukuřici vyjmeme z plechovky a necháme okapat, pak ji přimícháme do pokrmu a dusíme 5 minut, nebo dokud maso nezměkne.
  • 6
    Podáváme horké, posypané nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.