Telecí maso s rajčaty a kukuřicí
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůTelecí maso přední
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 8kusůRajčata
- 1kusChilli paprička sušená
- 1lžícePažitka
- 180gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omyté telecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Jeden stroužek česneku nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Opékáme na mírném ohni na rozehřátém oleji, průběžně obracíme.
- 2Když je maso opečené ze všech stran, zaprášíme ho mletou paprikou a přisypeme nadrobno nasekanou cibuli a jedno na kostičky nakrájené rajče. Opékáme dalších 5 minut, poté přilijeme silný zeleninový vývar a dusíme na mírném ohni asi 45 minut.
- 3Ostatní rajčata necháme na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, oloupeme je, nasekáme na kostičky a přidáme k masu.
- 4Zbylé stroužky česneku prolisujeme, rozetřeme se solí, mletým římským kmínem a rozmělněnou sušenou chilli papričkou a přimícháme k telecímu masu s rajčaty. Dusíme 15 minut.
- 5Sterilovanou kukuřici vyjmeme z plechovky a necháme okapat, pak ji přimícháme do pokrmu a dusíme 5 minut, nebo dokud maso nezměkne.
- 6Podáváme horké, posypané nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.