Telecí maso s vínovou omáčkou
135 min.
Ingredience
- 750gramůTelecí plec
- 4kusyCibule
- 500gramůPaprika zelená
- 350gramůRajčata
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 300mililitrůVíno červené
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky o velikosti 4-5 cm. Oloupané cibule nakrájíme nahrubo. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nasekáme na nudličky. Rajčata opláchneme, odstraníme zelené části a semínka a rozmixujeme na pyré.
- 2Ve velkém hrnci rozpálíme olej a maso na něm orestujeme ze všech stran, cca 10 minut. Přidáme cibuli a společně osmahneme. Poté vmícháme papriku, sladkou papriku, ochutíme solí a pepřem. Přidáme cukr, pyré z račat, protlak a zalijeme 100 ml vína. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 90 minut. Přilijeme zbytek vína, zahřejeme, dochutíme oreganem, dle potřeby přidáme sůl a pepř.
- 3Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rýži
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.