Telecí maso se zapečenými bramborami a chřestem

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí koleno vykostíme, maso naklepeme, osolíme, opepříme, zabalíme do rolády, ovážeme provázkem, vložíme do vroucího telecího vývaru, přilijeme víno, rajčatový protlak a vaříme zvolna 45 minut.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, orestujeme a zalijeme smetanou. Povaříme 5 minut a odstavíme. Brambory očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme, vsypeme do pekáčku, zalijeme ochucenou smetanou z pánve a vložíme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 20 minut.
  • 3
    Chřest očistíme, vložíme do rendlíku, zalijeme vroucí vodou, osolíme a povaříme 4 minuty. Scedíme a v pánvi na másle krátce orestujeme. Uvařené maso vyndáme z hrnce, odstraníme provázek, maso nakrájíme na špalíčky, vývar vyvaříme na polovinu do zhoustnutí.
  • 4
    Na talíře upravíme špalíčky masa, doplníme zapečeným bramborem, chřestem, přelijeme zhoustlým vývarem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.