Telecí maso se zapečenými bramborami a chřestem
90 min.
Ingredience
- Brambory
- 500gramůBrambory
- 200mililitrůSmetana na vaření
- 100gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 15gramůMáslo čerstvé
- 4gramySůl
- 3gramyKmín drcený
- Chřest
- 200gramůChřest zelený
- 4gramySůl
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- Telecí maso:
- 1000mililitrůVývar telecí
- 200mililitrůVíno červené
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1000gramůTelecí koleno
- 25gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Telecí koleno vykostíme, maso naklepeme, osolíme, opepříme, zabalíme do rolády, ovážeme provázkem, vložíme do vroucího telecího vývaru, přilijeme víno, rajčatový protlak a vaříme zvolna 45 minut.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, orestujeme a zalijeme smetanou. Povaříme 5 minut a odstavíme. Brambory očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme, vsypeme do pekáčku, zalijeme ochucenou smetanou z pánve a vložíme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 20 minut.
- 3Chřest očistíme, vložíme do rendlíku, zalijeme vroucí vodou, osolíme a povaříme 4 minuty. Scedíme a v pánvi na másle krátce orestujeme. Uvařené maso vyndáme z hrnce, odstraníme provázek, maso nakrájíme na špalíčky, vývar vyvaříme na polovinu do zhoustnutí.
- 4Na talíře upravíme špalíčky masa, doplníme zapečeným bramborem, chřestem, přelijeme zhoustlým vývarem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.