Telecí maso zapečené s chřestem

50 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
27 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
946 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou kýtu nakrájíme na 8 menších medailonků, naklepeme je, osolíme a opepříme. Omytou telecí plec umeleme, vložíme do misky a promícháme se solí, pepřem, nasekanou petrželkou, muškátovým květem, vejcem, strouhankou a smetanou. Ze směsi vytvarujeme malé medailonky. Obojí maso zlehka opečeme na másle a vložíme do zapékací mísy. Povrch masa obložíme sterilovaným chřestem a přelijeme bešamelem, ve kterém jsme rozmíchali žloutek a nastrouhaný sýr. Pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem.
  • 2
    Podáváme s bramborovou kaší nebo se zeleninovým pyré.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.