Telecí maso zapečené s chřestem
50 min.
Ingredience
- 300gramůTelecí kýta
- 300gramůTelecí plec
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceBešamel
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaMuškátový květ
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceStrouhanka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200gramůChřest sterilovaný
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
27 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
946 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou kýtu nakrájíme na 8 menších medailonků, naklepeme je, osolíme a opepříme. Omytou telecí plec umeleme, vložíme do misky a promícháme se solí, pepřem, nasekanou petrželkou, muškátovým květem, vejcem, strouhankou a smetanou. Ze směsi vytvarujeme malé medailonky. Obojí maso zlehka opečeme na másle a vložíme do zapékací mísy. Povrch masa obložíme sterilovaným chřestem a přelijeme bešamelem, ve kterém jsme rozmíchali žloutek a nastrouhaný sýr. Pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem.
- 2Podáváme s bramborovou kaší nebo se zeleninovým pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.