Telecí masový bujon
110 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí maso přední
- 2kusyCibule
- 2kusyPetržel kořen
- 200gramůCeler bulvový
- 150gramůKedlubna
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový jedlý
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1,5lžičkySůl
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceCeler - nať
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyČesnek
- 500gramůTelecí kosti
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.
- 2Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.
- 3Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.
- 4Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.
- 5Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.