Telecí medailonky na bylinkách
30 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 4kusyRajčata
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžíceŘeřicha
- 1lžícePetržel - nať
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůŠunka dušená
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
35 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z omyté telecí kýty (nebo panenky) nakrájíme 12 malých medailonků, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Maso poprášíme hladkou moukou, zprudka opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme.
- 2Ve výpeku opečeme omytá, na poloviny rozkrojená rajčata, vložíme zpět medailonky a přidáme na nudličky nakrájenou šunku, máslo a nasekané bylinky. Vše podusíme ještě 2 minuty.
- 3Medailonky upravíme na nahřáté talíře a ozdobíme rajčaty a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.