Telecí mozeček s citronem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyTelecí mozek
- 1špetkaSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusPetržel - nať
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a odblaněné mozečky krátce povaříme v malém množství osolené vody s pepřem, octem a kroužky cibule. Mozečky vyjmeme, necháme okapat a upravíme je na nahřátou mísu.
- 2Na pánvi zahřejeme máslo, až začne hnědnout. Přidáme lžičku octa, špetku bílého pepře, sůl a šťávu z půlky citronu. Vzniklou směsí mozečky přelijeme.
- 3Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.