Telecí na víně po gruzínsku
60 min.
Ingredience
- 550gramůTelecí hruď
- 2kusyCibule
- 250mililitrůVíno červené
- 50gramůHrozinky
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 600gramůRýže dušená
- 2lžícePetržel - nať
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
125 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Telecí hrudí nakrájíme na malé kousky a cibuli jemně nasekáme. Do 250 ml červeného vína namočíme hrozinky.
- 2V kastrole na másle společně orestujeme telecí maso s cibulí. Jakmile osmahnou, směs osolíme, okořeníme muškátovým květem a pepřem a zalijeme vínem s hrozinkami. Přikryjeme poklicí a dusíme, asi 35-40 minut, dokud maso nezměkne.
- 3Při podávání klademe na talíř maso podlité částí vydušené šťávy, překryjeme čerstvou dušenou rýží, kterou přelijeme druhou částí šťávy. Vše posypeme sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.