Telecí na víně po gruzínsku

60 min.
Gruzie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
125 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí hrudí nakrájíme na malé kousky a cibuli jemně nasekáme. Do 250 ml červeného vína namočíme hrozinky.
  • 2
    V kastrole na másle společně orestujeme telecí maso s cibulí. Jakmile osmahnou, směs osolíme, okořeníme muškátovým květem a pepřem a zalijeme vínem s hrozinkami. Přikryjeme poklicí a dusíme, asi 35-40 minut, dokud maso nezměkne.
  • 3
    Při podávání klademe na talíř maso podlité částí vydušené šťávy, překryjeme čerstvou dušenou rýží, kterou přelijeme druhou částí šťávy. Vše posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.