Telecí ořech s majonézou nastudeno

110 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na klínky nakrájíme uzené maso, slaninu a okurky.
  • 2
    Maso omyjeme, očistíme, odblaníme a protkneme nakrájenými surovinami. Takto připravené maso zavážeme do mulu nebo do tenkého plátna.
  • 3
    Dáme vařit vodu, kterou okyselíme octem, osolíme, okořeníme, dáme zeleninu a necháme chvíli vařit. Do vroucí vody přidáme zabalené maso a necháme vařit cca 80 minut.
  • 4
    Uvařené maso necháme ve vývaru vychladnout, poté jej z vývaru vyndáme a zatížíme ho (dáme přes něj prkénko, závaží anebo těžkou nádobu).
  • 5
    Maso krájíme na tenké plátky, ozdobýme omytým citrónem nakrájeným na tenké plátky, plátky rajčat a podáváme s majonézou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.