Telecí ořech s majonézou nastudeno
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůMoravské uzené maso
- 1kusOcet kvasný lihový
- 1kusSůl
- 1kusBobkový list
- 4kusyPepř černý celý
- 2kusyNové koření celé
- 2kusyOkurky nakládané
- 1kusPetržel kořen
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusMrkev kořen
- 1kusTelecí ořech
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na klínky nakrájíme uzené maso, slaninu a okurky.
- 2Maso omyjeme, očistíme, odblaníme a protkneme nakrájenými surovinami. Takto připravené maso zavážeme do mulu nebo do tenkého plátna.
- 3Dáme vařit vodu, kterou okyselíme octem, osolíme, okořeníme, dáme zeleninu a necháme chvíli vařit. Do vroucí vody přidáme zabalené maso a necháme vařit cca 80 minut.
- 4Uvařené maso necháme ve vývaru vychladnout, poté jej z vývaru vyndáme a zatížíme ho (dáme přes něj prkénko, závaží anebo těžkou nádobu).
- 5Maso krájíme na tenké plátky, ozdobýme omytým citrónem nakrájeným na tenké plátky, plátky rajčat a podáváme s majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.