Telecí pečeně se šťávou
70 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí pečeně
- 1stroužekČesnek
- 1kusŠalotka
- 1kusRajčata
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaProvensálské koření
- 1lžičkaBazalka sušená
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kostkaTelecí bujón
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
559 mg
Postup přípravy
- 1Telecí pečeni osolíme, opepříme a opékáme v kastrolu na oleji nejdříve zprudka, potom na středním ohni.
- 2Oloupanou šalotku a česnek nadrobno nakrájíme. Omyté rajče nakrájíme na kousky.
- 3Když pečeně zezlátne, přidáme k výpeku kostku telecího bujónu rozpuštěnou ve sklenici vody. Šťávu osolíme, opepříme, přidáme šalotku s česnekem a bylinky.
- 4Když se šťáva trochu vyvaří, přidáme nakrájené rajče.
- 5Hotovou pečeni nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. Podáváme se šťávou, která má mít jednolitou konzistenci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.