Telecí plec v zeleninové omáčce

135 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso osolíme, opepříme a pokrájíme na kousky 2cm veliké.
  • 2
    Rajčata a česnek oloupeme, rajčata pokrájíme na kostičky.
  • 3
    Chřest uvaříme a dáme stranou.
  • 4
    Žampiony pokrájíme na plátky a necháme 5 minut osmahnout na rozpáleném másle.
  • 5
    Maso osmahneme na rozpáleném oleji po dobu 20 minut.
  • 6
    Přidáme cibuli a smažíme dalších 5 minut.
  • 7
    Přisypeme mouku a dobře promícháme, povaříme dalších 5 minut.
  • 8
    Zalijeme vývarem, přidáme svazek bylin, rajčata, česnek a protlak.
  • 9
    Vše osolíme a opepříme.
  • 10
    Uvedeme k varu a dusíme 90 minut.
  • 11
    Do omáčky přidáme žampiony a chřest nakrájený na menší kousky.
  • 12
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.