Telecí plec v zeleninové omáčce
135 min.
Ingredience
- 1300gramůTelecí plec
- 400gramůChřest bílý
- 200gramůRajčata
- 120gramůCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 1kusPažitka
- 40mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso osolíme, opepříme a pokrájíme na kousky 2cm veliké.
- 2Rajčata a česnek oloupeme, rajčata pokrájíme na kostičky.
- 3Chřest uvaříme a dáme stranou.
- 4Žampiony pokrájíme na plátky a necháme 5 minut osmahnout na rozpáleném másle.
- 5Maso osmahneme na rozpáleném oleji po dobu 20 minut.
- 6Přidáme cibuli a smažíme dalších 5 minut.
- 7Přisypeme mouku a dobře promícháme, povaříme dalších 5 minut.
- 8Zalijeme vývarem, přidáme svazek bylin, rajčata, česnek a protlak.
- 9Vše osolíme a opepříme.
- 10Uvedeme k varu a dusíme 90 minut.
- 11Do omáčky přidáme žampiony a chřest nakrájený na menší kousky.
- 12Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.