Telecí plíce (plíčky) na víně se smrži

135 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené smrže dobře omyjeme a vložíme do misky se studenou vodou (4 dl).
  • 2
    Telecí plíce omyjeme, dáme do většího hrnce s 1,5 litrem vody, přidáme očištěnou, omytou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel, cibuli, česnek), bobkový list, nové koření, celý černý pepř a 11,5 dl bílého vína. Plíce (plíčky) vaříme přibližně 90 minut.
  • 3
    Měkké plíčky vyjmeme, vývar přecedíme. 4 dl zachyceného vývaru vlijeme do rendlíku. Přidáme 2 dl vody ze smržů, které jsme pokrájeli na nudličky. Vše vaříme ještě 30 minut.
  • 4
    Do vývaru, který se zredukuje na polovinu, přimícháme sladkou i kysanou smetanu, necháme přejít varem, vložíme na plátky pokrájené plíčky a necháme prohřát. Omáčku dochutíme solí, pepřem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.