Telecí plíce (plíčky) na víně se smrži
135 min.
Ingredience
- 20gramůSmrže sušené
- 1,5decilitryVoda pitná
- Na dochucení
- Vařené plíčky
- 500gramůTelecí plíce
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 200gramůCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1,5decilitryVíno bílé
- 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sušené smrže dobře omyjeme a vložíme do misky se studenou vodou (4 dl).
- 2Telecí plíce omyjeme, dáme do většího hrnce s 1,5 litrem vody, přidáme očištěnou, omytou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel, cibuli, česnek), bobkový list, nové koření, celý černý pepř a 11,5 dl bílého vína. Plíce (plíčky) vaříme přibližně 90 minut.
- 3Měkké plíčky vyjmeme, vývar přecedíme. 4 dl zachyceného vývaru vlijeme do rendlíku. Přidáme 2 dl vody ze smržů, které jsme pokrájeli na nudličky. Vše vaříme ještě 30 minut.
- 4Do vývaru, který se zredukuje na polovinu, přimícháme sladkou i kysanou smetanu, necháme přejít varem, vložíme na plátky pokrájené plíčky a necháme prohřát. Omáčku dochutíme solí, pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.