Telecí po italsku
100 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 675gramůBrambory
- 700gramůTelecí kýta
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1,5decilitryVíno červené
- 3decilitryVývar drůbeží
- 8kusůRajčata
- 2lžíceBazalka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 30gramůOlivy bez pecky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
21 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme ve velké pánvi máslo, osmahneme na něm kostky brambor, dokud nezačnou hnědnout. Poté je z pánve vyndáme a dáme stranou. Do pánve vložíme telecí řízky a z každé strany je osmahneme, dokud se maso neuzavře. Vyndáme z pánve a dáme stranou.
- 2Osmahneme v pánvi pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme do pánve mouku a rajčatový protlak a minutu povaříme. Postupně přiléváme červené víno a kuřecí vývar a vymícháme hladkou omáčku. Dáme zpět do pánve brambory a telecí řízky. Přidáme pokrájená rajčata, bazalku, olivy, sůl a pepř.
- 3Vše vložíme do zapékací mísy a v předehřáté troubě pečeme 60 minut. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.