Telecí pupek se špenátovým fášem

87 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
926 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
67 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí omytý a osušený pupek (bez blan) rozkrájíme podélně v polovině tak, že utvoříme velký plát. Maso potřeme olejem, osolíme a posypeme bílým pepřem.
  • 2
    Omyté čerstvé špenátové listy dáme do mixéru. Přidáme k němu nadrobno pokrájené kuřecí prsa, krůtí šunku, rozdrobený bílý chleba, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a 3 dl smetany. Vše rozmixujeme na hustou kaši - fáš. Na pečícím plechu potřeném olejem rozprostřeme vepřovou síťku - bránici. Na ni rozetřeme 1/2 fáše, na fáš opatrně položíme plát pupku, který potřeme 2/2 fáše. Maso opatrně stočíme do tvaru rolády a síťku důkladně utáhneme do požadovaného tvaru. Plech s masem vložíme do předehřáté trouby na 170°C. Pečeme 30-40 minut.
  • 3
    Připravíme si šťávu na polití. Sušená rajčata a očištěný česnek pokrájíme nadrobno. Šalotku pokrájíme na kostičky. Rozmarýn omyjeme a drobné lístky otrháme. V pánvi zpěníme na másle šalotku s česnekem, přidáme rajčata, rozmarýn a smažíme společně asi 1-2 minuty. Přilijeme 1 dl červeného vína, 1 dl telecího fondu a směs za stálého míchání vaříme asi 3-5 minut. Přimícháme máslo a pánev s rajčatovou šťávou odtavíme z plotny.
  • 4
    Upečené maso nakrájíme na plátky, dáme je na talíře, polijeme je šťávou ze sušených rajčat a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.