Telecí ragú marengo
120 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 1500gramůTelecí maso přední
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyŠalotka
- 6lžicVíno bílé
- 280mililitrůHovězí vývar základní
- 225gramůRajčata
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 45gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 0,5stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
27 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kousky libového masa obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem. Opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran, vyjmeme a dáme stranou.
- 2Do výpeku na pánev přidáme na jemno nakrájenou šalotku a utřený česnek, snížíme teplotu, smažíme do změknutí, cibuli nenecháme zhnědnout. Maso vrátíme na pánev, přilijeme víno, vývar, sterilovaná, rozmačkaná rajčata, svazek bylinek a 2 proužky citrónové kůry. Přivedeme k varu, přikryjeme poklicí a dáme péci do vyhřáté trouby na 160°C asi po dobu 75 minut, dokud maso nezměkne.
- 3Na další pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájené žampióny a smažíme 2 - 3 minuty. Když je maso hotové, slijeme přebytečný tuk a přidáme žampióny i s máslem, na kterém se smažili. Pečeme ještě 10 - 15 minut, poté odstraníme svazek bylinek a proužky citrónové kůry.
- 4Maso a žampióny přendáme na talíř nebo mísu, omáčku prudkým varem vyvaříme na 430 ml, dochutíme a nalijeme na maso, můžeme posypat petrželí. Podáváme s vařenými brambory, těstovinami nebo rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.