Telecí ragú marengo

120 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
27 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kousky libového masa obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem. Opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran, vyjmeme a dáme stranou.
  • 2
    Do výpeku na pánev přidáme na jemno nakrájenou šalotku a utřený česnek, snížíme teplotu, smažíme do změknutí, cibuli nenecháme zhnědnout. Maso vrátíme na pánev, přilijeme víno, vývar, sterilovaná, rozmačkaná rajčata, svazek bylinek a 2 proužky citrónové kůry. Přivedeme k varu, přikryjeme poklicí a dáme péci do vyhřáté trouby na 160°C asi po dobu 75 minut, dokud maso nezměkne.
  • 3
    Na další pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájené žampióny a smažíme 2 - 3 minuty. Když je maso hotové, slijeme přebytečný tuk a přidáme žampióny i s máslem, na kterém se smažili. Pečeme ještě 10 - 15 minut, poté odstraníme svazek bylinek a proužky citrónové kůry.
  • 4
    Maso a žampióny přendáme na talíř nebo mísu, omáčku prudkým varem vyvaříme na 430 ml, dochutíme a nalijeme na maso, můžeme posypat petrželí. Podáváme s vařenými brambory, těstovinami nebo rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.