Telecí řízek připravovaný po milánsku

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1107 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
61 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vroucí vodou spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a pokrájíme ji na kousky. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Nadrobno nasekáme česnek. Cibuli s česnekem necháme zesklovatět na rozpáleném oleji v pánvi. Přidáme k nim spařená a pokrájená rajčata a nadrobno nasekaný tymián. Zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme, dokud směs nezhoustne.
  • 2
    Paličkou na maso naklepeme řízky, osolíme je a opepříme.
  • 3
    Polovinu nastrouhaného parmezánu smícháme se strouhankou.
  • 4
    Obalíme řízky v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi parmezánu a strouhanky. Mírně trojobal přitiskneme k masu.
  • 5
    3 litry vody přivedeme k varu a uvaříme v nich podle návodu na obalu špagety.
  • 6
    Na dvou pánvích rozehřejeme máslo a olej. Řízky smažíme na střední teplotě z každé strany 3 minuty.
  • 7
    Slijeme špagety a necháme je okapat na sítu. Pak je rozdělíme do 4 talířů, přidáme řízky a trochu rajčatové omáčky. Zdobíme bazalkou. Zbytkem nastrouhaného parmezánu si každý strávník posype špagety podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.