Telecí řízky po milánsku
55 min.
Ingredience
- 300gramůŠpagety, Makarony
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 3lžíceStrouhanka
- 5lžicSýr Parmezán
- 600gramůTelecí kýta
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůŠunka dušená
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
26 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.
- 2Šunku nakrájíme na kostičky a osmahneme na 20 g másla, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dusíme asi 4 minuty. Osolíme a opepříme. Přidáme makarony a nasekanou petrželku.
- 3Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně osolíme a opepříme. Řízky postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve směsi strouhanky a poloviny nastrouhaného sýru. Smažíme je na zbylém másle po každé straně asi 3 minuty.
- 4Řízky podáváme s makarony a pokrm ozdobíme zbylým nastrouhaným sýrem a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.