Telecí řízky s česnekem na víně

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
220 mg
Cukr
346 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Česnek rozdrtíme, pažitku nasekáme najemno.
  • 2
    Řízky z obou stran osmažíme na másle dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme.
  • 3
    V mezičase na oleji lehce osmažíme česnek, zaprášíme zbylou moukou, chvíli restujeme, přidáme rajčatový protlak, zasmažíme a zředíme vodou. Povaříme na mírném plameni alespoň 5 minut, přilijeme k masu spolu s vínem a dusíme doměkka.
  • 4
    Maso podáváme přelité omáčkou a posypané pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.