Telecí řízky s česnekem na víně
55 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 4stroužkyČesnek
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 100mililitrůVoda pitná
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
220 mg
Cukr
346 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Česnek rozdrtíme, pažitku nasekáme najemno.
- 2Řízky z obou stran osmažíme na másle dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme.
- 3V mezičase na oleji lehce osmažíme česnek, zaprášíme zbylou moukou, chvíli restujeme, přidáme rajčatový protlak, zasmažíme a zředíme vodou. Povaříme na mírném plameni alespoň 5 minut, přilijeme k masu spolu s vínem a dusíme doměkka.
- 4Maso podáváme přelité omáčkou a posypané pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.